Hopp til innhold

Etter fusjonen med DNB 2. mai 2023 er Sbanken et konsept levert av DNB Bank ASA. Det er DNB Bank ASA som er juridisk avtalepart for og leverandør av alle tjenester i Sbanken-konseptet. Denne siden ble sist oppdatert da Sbanken var et selvstendig finansforetak.

Velg riktig bank for bedriften din

Charlotte Sverdrup er fotograf og selvstendig næringsdrivende. Når hun skal velge bank for både seg selv og bedriften, er god oversikt og kontroll på økonomien viktig.

I Norge finner du hundretusenvis av selvstendig næringsdrivende. En av dem er den Oslo-baserte fotografen Charlotte Sverdrup (38). Siden 2007 har hun jobbet som profesjonell fotograf.

- Jeg studerte design og foto i Australia. Da jeg kom hjem begynte jeg som frilanser og har ikke sett meg tilbake siden. I begynnelsen kombinerte jeg design og foto ved å tilby kunden hele pakken, men foto tok mer og mer over og nå er kameraet limt til hånden, sier Charlotte.

- Bildene mine er inspirert av mye forskjellig, fordi jeg er nysgjerrig av natur og interessert i det meste. Mennesker, reiser, omgivelser, lyset og de hverdagslige humoristiske øyeblikkene for å nevne noe. Når jeg jobber for kunder blir jeg stort sett bedt om å regissere, men de ekte øyeblikkene skjer når jeg får lov til å observere og være en flue på veggen. For meg er foto en kreativ flukt der jeg glemmer tid og sted og lar meg rive med av alt det vakre og finurlige jeg ser, fortsetter hun.

Tydelig skille mellom privat og bedrift er viktig

Som selvstendig næringsdrivende er enkelhet viktig for Charlotte når det kommer til bank. Hun ønsker å bruke mest mulig produktiv tid på jobben og kunden, og minst mulig på bank.

- Som enkeltpersonforetak kan jeg ha bedriftens økonomi i privat nettbank. Jeg har alt på en separat konto med eget kort, slik at det blir enda enklere å holde styr på det hele, sier Charlotte.

WAITING FOR THE JUMP: Bildet over ble nylig publisert i The Guardian og Aesthetica (britisk kunst- og kulturmagasin) i forbindelse med en utstilling i London i mars. 

Bildet i toppen av saken ("Colours of the moon"), er fra en serie som over flere år er fotografert på Hardangervidda. 

Før sommeren lanserer vi i Sbanken bedriftsbank. Med den vil vi gi småbedrifter en like enkel bank som privatkunder har i dag. Men i tillegg blir den tilpasset de behovene som Charlotte, og mange tusen andre, har for bedriften.

Da vil mange selvstendig næringsdrivende trygt kunne samle økonomien i en og samme bank, men likevel holde privat og bedrift tydelig adskilt.

En bank for privatkunder tar nemlig ikke hensyn til skattetrekkskonto, momsavsetning, regnskapsintegrasjon og annet som bedrifter har behov for. Da får du som driver bedrift enda bedre oversikt og kontroll, med funksjoner som er tilpasset enkeltpersonforetak og småbedrifter.

Ønsker seg bank tilpasset småbedrifter

Når vi åpner dørene for de første bedriftskundene før sommeren, vil banken dekke de aller viktigste basistjenestene for småbedrifter. Utviklingen av bedriftsbanken vil fortsette sammen med de ønskene vi får inn.

- Det som er viktig for meg er at alle de dagligdagse behovene er på plass, først og fremst betalinger inn og ut.

- Derfor blir jeg glad når banker fokuserer på oss selvstendig næringsdrivende og småbedrifter, som Sbanken nå gjør. At det ikke bare handler om de store bedriftene. Bankene jubler vanligvis ikke når du sier du er selvstendig næringsdrivende, fortsetter Charlotte.

Mobilen er viktig - som bank og salgskanal

- Siden jeg er fotograf er jeg mye ute, enten på location eller hos en kunde, har jeg behov for en nettbank som er minst like god på mobilen, sier hun.

Charlotte selger fotografier blant annet på nettsiden sin, og har nettbutikk for den digitale delen av salget sitt. Men når bildene stilles ut, er det fint å ha flere alternative betalingsløsninger å velge som også er lettere å gjennomføre på telefonen.

- Når jeg har salgsutstillinger så pleier jeg å sende ut faktura i etterkant ved bestilling av fotografier. Vipps Bedrift er noe jeg absolutt vil vurdere for å forenkle prosessen, avslutter hun.

Psst. Ventelisten får vite først - snik i køen og meld din interesse for bedriftsbanken her

Om Charlotte Sverdrup

Fransk-norsk fotograf bosatt i Oslo. Hun har jobbet som profesjonell fotograf siden 2007. Med to bachelorgrader fra Queensland College of Art i Australia, spesialiserer hun seg på portrett og kommersielt arbeid for trykte og digitale medier.

Til høsten kan du se noen av bildene hennes utstilt på hotellet The Thief i Oslo.

Se flere av Charlotte sine bilder