Hopp til innhold

Etter fusjonen med DNB 2. mai 2023 er Sbanken et konsept levert av DNB Bank ASA. Det er DNB Bank ASA som er juridisk avtalepart for og leverandør av alle tjenester i Sbanken-konseptet. Denne siden ble sist oppdatert da Sbanken var et selvstendig finansforetak.

Stor pågang for å tjuvstarte med bedriftsbanken

1 000 bedrifter ønsker å være først inn døren når vi åpner for pilotkunder i bedriftsbanken. 


Tusenvis av personer står allerede på ventelisten for å bli bedriftskunde i Sbanken. Da vi nylig inviterte de som står på listen til å bli pilotkunder, var responsen overveldende.

- Sist vi opplevde like stor interesse, var da vi som en av de første i Norge åpnet opp for Apple Pay, sier leder for bedrift i Sbanken, Vegard Erstad.

Hva er egentlig en pilotkunde?

En pilotkunde blir kunde, men før vi faktisk lanserer bedriftsbanken. Pilotkunden blir kunde på ordentlig, oppretter kundeforhold og bruker banken som bedriftens bank i pilotperioden.

Men ikke alle kan bli pilotkunder i første omgang. Vegard forklarer at han og kollegaene må gjøre et utvalg blant de 1 000 interesserte.

- Pilotperioden er viktig for oss. Her skal vi sikre at alt er i orden før vi lanserer for fullt. Da må vi ha kapasitet til å følge opp de utvalgte pilotkundene. Vi må plukke blant de som har meldt sin interesse, slik at vi sikrer oss et representativt utvalg av bedriftsvarianter, forklarer Vegard.

(Artikkelen fortsetter under bildet)Skjermbilde fra bedriftsbanken

Hva skjer videre?

I tiden som kommer slipper vi inn flere og flere pilotkunder, og før sommeren blir bedriftsbanken lansert. Samtidig gjennomfører vi brukertester og ulike undersøkelser.

- Hvis du skriver deg på ventelisten blir du en av de første som får vite om lanseringen og hvilke produkter og tjenester som blir tilgjengelig. I tillegg kan du bli valgt ut til å være med på testing, sier han.

Driver du egen bedrift? Skriv deg på ventelisten for bedriftsbanken.

- Vi kommer til å videreutvikle bedriftsbanken raskt, for å lage den beste banken for småbedriftene. Da trenger vi tilbakemeldinger fra kundene våre, avslutter Vegard.