Hopp til innhold

Etter fusjonen med DNB 2. mai 2023 er Sbanken et konsept levert av DNB Bank ASA. Det er DNB Bank ASA som er juridisk avtalepart for og leverandør av alle tjenester i Sbanken-konseptet. Denne siden ble sist oppdatert da Sbanken var et selvstendig finansforetak.

Lager avanserte racingsystemer – vil ha en enkel bank for bedriften

Ole Andreas og Morten vil gjøre racersjåfører tryggere og bedre bak rattet. Og bedriftens økonomi vil de gjøre enklere, ved å flytte den til Sbanken.


Morten Sivertsen og Ole Andreas Torvmark har jobbet sammen siden 2004. Morten har bakgrunn som ROV-pilot (fjernstyrt undervannsfarkost), mens makker Ole Andreas er elektronikkingeniør. I 2013 startet de sitt eget selskap sammen – Situne AS.

- Vi er en typisk tech-bedrift som interesserer oss for innovative løsninger. Samtidig har vi begge en lidenskap for bil og racing, og nå prøver vi å leve av det gjennom Situne, sier Morten.

Ber Sbanken kutte gebyrene for bedriftskunder

Morten har vært privatkunde i Sbanken helt siden starten i 2000, og gleder seg til at bedriften hans også kan få flytte inn.

Driver du egen bedrift? Sett deg på ventelisten og bli en av de første som får tilgang

- Vi husker godt at Skandiabanken kuttet gebyr på bruk av betalingskort, mimrer han.

Den samme forventningen har Sivertsen når Sbanken åpner opp for bedriftskunder også.

- Gebyrene i vår nåværende bank er unødvendig høye og vi har troen på at Sbanken vil gjøre noe med dette for bedrifter, sier gründeren.

Vil ha en bank bygget for små bedrifter

Det er ikke bare kostnadene som gjør at Situne AS ønsker å bli bedriftskunder i Sbanken.

- Vi ønsker oss en bedriftsbank som er enkel å bruke og som har logiske menyer tilpasset mindre bedrifter, sier Sivertsen i Situne.

Sivertsen er selv privatkunde hos Sbanken og ser frem til å samle hele økonomien ett sted.

- Det er ofte jeg trenger å bytte mellom privatkonto og bedriftskonto. Da er veldig praktisk å slippe å logge inn i to forskjellige banker og forholde seg til forskjellige menyer og navigasjon, mener han.

Bank med integrert regnskap?

En enklere nettbank er bare ett av ønskene fra de mange tusen tilbakemeldingene fremtidige bedriftskunder har sendt til Sbanken når drømmebanken nå bygges.

Integrasjon med regnskapssystemer er et annet sterkt ønske fra kundene.

- Vi håper også at Sbanken kommer til å gjøre noe med integrasjonen mellom bankkonto og regnskapssystem. Vi savner også en rask og god integrasjon mot online regnskapssystem og tror Sbanken kommer til å gjøre en jobb her, sier Sivertsen.

Involverer kunder og tester underveis

Alle tilbakemeldingene vi har fått har vi prioritert og tatt med inn i utviklingsprosessen. Alt kommer ikke med en gang, men vi har mye spennende på tegnebrettet, og flere kundeønsker er rett rundt hjørnet.

Underveis i prosessen inviterer vi noen av de mest ivrige til å teste løsningene fortløpende.

Les også: Her tester de den nye bedriftsbanken

- Jeg synes det er veldig ålreit at Sbanken setter pris på engasjement og lytter til hva kundene ønsker, avslutter Sivertsen.

Dette gjør Situne AS

Situne utvikler og produserer et elektronisk system for bruk i motorsport, kalt Smart Dash.

Smart Dash overvåker motoren og varsler hvis noe er galt, slik at man kan unngå skade. Smart Dash brukes også for å gjøre føreren til en bedre sjåfør ved å analysere dataene som hentes inn.

De samarbeider også med et firma i Seattle, USA, om å flytte analyseprogrammet opp i skyen.

Bedriften har fått støtte fra Innovasjon Norge til prosjektet. Fase to av prosjektet pågår nå. Planen er å lansere det første produktet i mai 2019.

Besøk hjemmesiden deres

Driver du egen bedrift?

Legg igjen e-posten din og bli en av de første som får tilgang til bedriftsbanken.