Hopp til innhold

Sparer tusener på bankbytte for bedriften

Sverre Bjotveit flyttet bedriftens konto til Sbanken i sommer, og har allerede merket det på bunnlinjen.


Bjotveit er innehaver av bedriften Trollskjegg. Som navnet kanskje tilsier, produserer han skjeggpleieprodukter.

- Siden 2016 har jeg laget skjeggpleieprodukter med naturlige og lokale råvarer, uten kunstige tilsetningsstoffer, forteller Bjotveit.

Som for enkeltpersonforetak flest, har årene etter oppstart bydd på både gode og mindre gode dager.

- Trollskjegg har vokst gradvis for hvert år, og har økende salgstall. Det er selvfølgelig kjempekjekt, men også krevende til tider. Med økte inntekter, kommer også økte utgifter, sier han.

Har spart tusener i gebyrer

Trollskjegg var en av Sbankens første bedriftskunder, og kom inn som pilotkunde før sommeren. Et halvt år senere, så mener han det er merkbart hvor mye han har spart.

- En av de største «smertene» for min del har vært den økonomiske biten. Som nystartet bedrift med et lite overskudd hver måned, var det kjempefrustrerende at banken tok en så stor del av overskuddet mitt i gebyrer. Selv om jeg gjorde alt selv, betalte jeg likevel gebyrer, forklarer Bjotveit.

- Etter at jeg gikk over til Sbanken, er gebyrer en post som er lik null nå. Jeg har spart flere tusen kroner allerede, fortsetter han.

Sjekk selv hvor mye du kan spare - bli bedriftskunde

Koblet sammen bank og regnskap

Bjotveit forteller at han tok i bruk det nettbaserte regnskapssystemet Fiken da han startet for seg selv for noen år siden.

- Da jeg startet Trollskjegg brukte jeg et annet regnskapsprogram i noen måneder. Etter litt tid fant jeg Fiken, og har brukt dem siden 2016.

(Artikkelen fortsetter under bildet ...)

Bilde av t-skjorter med Trollskjegg-trykk på.

KREATIVT: Sverre Bjotveits Trollskjegg har en logo og design som er umulig å ikke legge merke til.

Fiken ble Sbanken sin første regnskapsintegrasjon, og Bjotveit var igjen en av de første ut av startblokkene.

- Jeg har vært storfornøyd med Fiken hele veien. Men jeg hadde det integrert med en annen bank som både var tungtvint og dyr. Det ble bedre å bruke i kombinasjon med Sbankens bedriftsbank, skryter Bjotveit.

- Hele prosessen med å koble Fiken sammen med Sbanken gikk utrolig smertefritt. Det er et godt tegn når man ikke husker hvordan man gjorde det engang, sier han og smiler.

Les mer om Sbanken + Fiken

Tid er også penger

Trollskjegg-gründeren sier han, som alle andre, ikke ønsker å bruke mer tid enn nødvendig på bank. Derfor gleder han seg over en enklere hverdag, slik at han kan bruke energien sin på produktene og kundene i stedet.

- Etter at bedriften min ble Sbanken-kunde er det blitt enklere for meg, både som privatperson og bedriftseier. Når det en sjelden gang oppstår en situasjon som gjør at jeg må snakke med banken, er det alltid er en hyggelig medarbeider hos Sbanken som kan hjelpe, avslutter Bjotveit.

Bli bedriftskunde på 1-2-3

Av og til kan det ta litt tid før vi kan slippe inn en ny kunde. Hvis du tenker å vente til vi har lansert integrasjonen din bedrift venter på, vil vi heller anbefale at du blir kunde nå. Det tar noen få minutter, er helt gratis og medfører null papirarbeid. Alt du trenger er BankID eller BankID på mobil.

Bli bedriftskunde

Mer om Trollskjegg

Trollskjegg har siden 2016 levert naturlige skjeggpleieprodukter av gode, naturlige råvarer uten kunstige tilsetninger. Trollskjegg samarbeider med lokale produsenter for å lage produktene.

Besøk Trollskjeggs nettsider Trollskjegg på Facebook