Hopp til innhold

Tilbudsperioden er avsluttet. Hva nå?

Mandag 14. juni ble det klart at DNB har kjøpt og fått aksept for å kjøpe totalt 91,2 prosent av aksjene i Sbanken. Nå skal myndighetene vurdere om de skal godkjenne oppkjøpet.


14. juni gikk den endelige fristen ut for DNB sitt bud på Sbanken. I en børsmelding opplyser DNB at de har fått aksept for å kjøpe 81,3 prosent av aksjene i Sbanken til 108,85 kroner per aksje. I tillegg eier DNB 9,9 prosent av aksjene, noe som betyr at de når en eierandel på totalt 91,2 prosent dersom myndighetene godkjenner oppkjøpet.

Hva skjer framover?

Med over 90 prosent eierandel, kan DNB tvangsinnløse de resterende aksjene i Sbanken og sikre seg fullt eierskap. Men før de kan kjøpe flere aksjer enn de 9,9 prosent de allerede eier, må myndighetene godkjenne oppkjøpet.

Godkjenning fra Finansdepartementet må på plass. Den vil være basert på at Finanstilsynet anbefaler godkjennelse ut fra visse lovkrav. I tillegg må Konkurransetilsynet vurdere hva oppkjøpet vil bety for konkurransesituasjonen.

Konkurransetilsynet har 25 virkedager til å komme med en første vurdering etter at oppkjøpet ble meldt inn 19. mai. Det vil si at tilsynets første uttalelse om oppkjøpet kommer innen torsdag 24. juni. Tilsynet kan konkludere allerede da, men de kan også be om mer tid til å vurdere saken. Fristen for endelig vedtak fra Konkurransetilsynet er 7. oktober, så det kan hende vi må vente til da før vi vet helt sikkert.

Forsvinner Sbanken?

Vi er veldig stolte av den posisjonen Sbanken har bygget opp gjennom 21 år. Derfor er vi også glade for at DNB ser verdien av å beholde og videreutvikle merkevaren. Vi gleder oss til å sette oss ned sammen med dem og finne ut av hvordan dette best kan gjøres. Den oppgaven kan vi først gå løs på hvis og når myndighetene har godkjent oppkjøpet.

For deg som er kunde hos oss blir alt akkurat som før i ganske lang tid fremover. Vi skal fortsette å utvikle og levere gode tilbud og kundeopplevelser med uforminsket motivasjon. Den dagen det eventuelt blir aktuelt å endre på noe, informerer vi om det i god tid.

DNB vil kjøpe Sbanken

Vi skjønner at det skaper uro når det er snakk om at banken din skal selges. Ingenting er avgjort enda, og på kort sikt påvirker det ikke deg som er kunde hos oss. Her finner du nyttig informasjon om budet på Sbanken.

DNB vil kjøpe Sbanken